Regulament de vizitare a expoziției Magic Garden

Expoziția multimedia Magic Garden are loc în Oradea, în perioada 19 septembrie – 18 octombrie 2022, în Curtea Palatului Episcopiei Romano-Catolice, pe str. Șirul Canonicilor nr. 2.

Organizatorul expoziției Magic Garden este Asociația Why Not Us, cu sediul în Cluj-Napoca, Bd. 21 Decembrie 1989, nr. 57, ap. 3, având CUI  35727762, email office@why-not.us.

Prin achiziționarea biletelor, vizitatorii se obligă să respecte prezentul Regulament, precum și regulile de vizitare a Palatului Episcopal Romano-Catolic din Oradea, și, în general, orice alte reguli de participare la expoziție, care îi sunt aduse la cunoștință prin diverse mijloace, inclusiv direct prin intermediul site-ului, paginile de Facebook sau Instagram ale proiectului.

Prin participarea la expoziție, vizitatorii acceptă și sunt de acord cu condițiile Organizatorului de a controla respectarea Regulamentului. Pentru orice nereguli sesizate participanții sunt rugați să se adreseze reprezentanților organizatorului sau autorităților.

Participanții convin că Organizatorul are dreptul de a modifica unilateral prezentul Regulament, fără notificare prealabilă către aceștia, prin publicarea pe site. Aceste modificari pot să survină în orice moment, astfel că organizatorul recomandă participanților să urmărească modificările prezentului Regulament.

Prezentul Regulament este disponibil pe site-ul www.magicgardenexperience.ro și la biroul de inormații de la locația expoziției, și este valabil pe perioadă nedeterminată.

Bilete:

Accesul în expoziție se face pe bază de bilet în format electronic sau pe suport de hârtie.

Biletele pot fi cumpărate la intrare în expoziție sau online pe magicgardenexperience.ro.  Biletele sunt nenominale și au un număr unic de identificare.

Vizitatorii sunt admiși la expoziție la orele și conform condițiilor specificate pe biletul acestora. Prin cumpărarea unui bilet valid fiecare participant își asigură dreptul de a participa la expoziție, cu obligația de a-și cunoaște drepturile și obligațiile din cadrul acesteia. Prețul biletelor este afișat pe site și la punctul de vânzare de la intrarea în expoziție.

Participarea la expoziție se face utilizând unul din următoarele tipuri de bilete:

Adult (16+) – 30 RON

Minor (4-15 ani) – 15 RON

Toddler (-3 ani) – 0 RON

Pentru copiii sub 3 ani accesul este gratuit.

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica prețul biletelor fără a fi nevoie de înștiințare prealabilă.

Dacă din orice motiv deținătorul unui bilet nu poate participa la expoziție (exceptând cauzele de forță majoră) sau nu finalizează turul, banii nu pot fi returnați și nu se poate înlocui biletul.

Biletele nu sunt vândute direct de Asociația Why Not Us, iar plata acestora nu este procesată direct de asociație. Biletul prin care se autorizează participarea la expo este vândut cumpărătorului de Entertix. Toate plățile se fac prin partenerii noștri. Organizatorul garantează doar valabilitatea biletelor vândute prin rețelele acestor parteneri contractuali.

Informații suplimentare cu privire la condițiile detaliate aplicabile cumpărării de bilete online sau în format fizic sunt furnizate de Entertix  și ceilalți parteneri contractuali care vând bilete în locații fixe, pe interfețele de cumpărare a biletelor online sau în punctele de vânzare, în special în legătură cu următoarele aspecte: plata și metode de efectuare a plății, facturare, prelucrarea datelor și rambursare.

Programul de vizitare:

Programul de vizitare este zilnic între orele 20.00 – 24.00, împărțit în tururi ghidate de aproximativ 30 min. Ultimul tur începe la 23.30. Fiecare tur se face cu maxim 20 de persoane.

În cazul în care Organizatorul este nevoit sa producă modificări ale orarului, sau tururilor, participantii vor fi informați prin intermediul personalului expoziției sau prin anunțuri online.

Vizitarea expoziției se poate face doar în cadrul unui tur ghidat, prin înscrierea în prealabil la acesta. Biletul este valabil doar pentru turul din ziua și ora înscrise pe bilet. Tururile încep la oră fixă. După începerea turului vizitatorii nu mai pot participa, chiar dacă au achiziționat un bilet pentru turul respectiv. Organizatorul recomandă sosirea cu 15 minute înainte de începerea turului. Biletul nu se poate returna și nici înlocui, dar în baza biletului achiziționat poate participa la un alt tur dacă grupul nu este complet.

În cazul modificării sau anulării unor tururi de către organizator, participanții vor fi informați și turul va putea fi reprogramat.

Magic Garden este deschisă indiferent de condițiile meteo, exceptând situația în care traseul este închis temporar din motive de siguranță. În cazul anulării, informația va fi disponibilă pe site-ul www.magicgardenexperience.ro sau pe social media începând cu ora 16 aceeași zi și biletele vor fi amânate pentru un tur următor, fiind valabile la orice tur următor, în limita capacității disponibile.

Acces:

Expoziția are loc în aer liber, pe timpul serii/nopții. Intrarea este posibilă doar prin strada Șirul Canonicilor nr.2, prin locul și la orele stabilite.

Accesul minorilor intre 4-15 ani se va face numai pe baza unui bilet valid.

În cazul în care organizatorul are suspiciuni legate de vârsta participantului sau legate de dobândirea ilegală a biletului, poate solicita prezentarea unui act de identitate, respectiv a unor documente prin care să verifice dacă biletele sunt conforme și valide. În lipsa unui document satisfăcător, organizatorul își rezervă dreptul de a invalida biletul fără nicio obligație de rambursare a prețului de cumpărare și de a refuza intrarea persoanei respective în zona expoziției.

Traseul include scări și alei pietruite, dar poate fi accesat parțial de persoanele cu dizabilități.

Personalul expoziției este identificabil prin uniforme sau prin legitimații. Personalul este autorizat să vă solicite să respectați prevederile prezentului Regulament. Dacă este necesar, personalul are autoritatea de a vă conduce în afara spațiului expoziției.

Nu este permis accesul în zone non-publice sau închise fără a avea o autorizație în acest sens.

Este interzis accesul cu role, skate-uri, biciclete, hoverboard-uri, și cu alte dispozitive de genul acesta.

Nu este permis accesul cu bagaje și cărucioare.

Nu este permis consumul de alimente sau băuturi în spațiul expoziției sau pe căile de acces

Fumatul este interzis.

Nu este permis accesul cu animale de companie.

Pentru sănătatea și siguranța tuturor participanților vă rugăm să:

-nu blocați căile de acces

-respectați traseul prestabilit și marcajele

-nu alergați, nu vă împingeți

-purtați îmbrăcăminte și încălțăminte adecvate vremii și potrivite pentru plimbare

-nu lăsați copiii nesupravegheați

-aveți o atitudine precaută față de propria persoană și a celor din jur

-nu atingeți materialele din cadrul expoziției

În zona expoziției, vizitatorii au obligația să se abțină de la toate acțiunile, declarațiile sau comportamentul de natură a pune în pericol viața, sănătatea sau integritatea fizică a altor persoane sau care pot încălca drepturile personale ale acestora.

Organizatorul nu este responsabil pentru bunurile participanților ori pentru eventualele pagube produse.

Experiența deplină:

Pentru a vă bucura pe deplin de experiență vă reamintim că expoziția este una interactivă și veți fi îndrumați să faceți anumite acțiuni.

Vă rugăm ca pe perioada turului să vă puneți telefoanele pe modul silențios.

Organizatorul pune la dispoziție link-ul pentru accesarea aplicației Magic Garden Experience, prin afișarea unui QR code în locație, pentru ca vizitatorii să poată beneficia de experiența realității augmentate.

Ghidajul va fi în limba română, dar prin intermediul aplicației mobile Magic Garden Experience participanții vor putea alege ghidajul în limba maghiară sau engleză.

Înregistrarea audio, video și fotografiatul:

Fotografiatul și filmatul sunt permise. Este interzisă folosirea blitzului.
Puteți folosi fotografiile, înregistrările video și audio, doar în scop personal și necomercial.

Nu este permisă filmarea traseului mai mult de 5 minute.
Utilizarea filmelor și fotografiilor în scop profesional sau comercial este posibilă numai pe baza unui contract.

Vizitatorii au dreptul să realizeze înregistrări audio și de imagini în cadrul expozitiei, dar numai cu ajutorul unui instrument de înregistrare a sunetelor și imaginilor încorporat într-un dispozitiv de telecomunicații utilizat în scop personal (de exemplu un telefon mobil sau o tabletă) sau cu un alt echipament neprofesional. Vizitatorii nu pot, fără acordul prealabil al Organizatorului, să vândă, să utilizeze în schimbul unui preț sau să utilizeze gratuit, dar în scopuri comerciale, înregistrările de imagine și voce pe care le-au făcut, să identifice vizitatorii care figurează în înregistrările respective fără acordul lor, sau să încalce drepturile personale ale vizitatorilor respectivi. Organizatorul, în mod expres, nu răspunde pentru încălcarea regulilor sus-menționate de către alți vizitatori. Organizatorul își rezervă dreptul de a stabili zone/locații cu fotografierea/filmatul interzise. În caz de nerespectare, Organizatorul are dreptul de a confisca aparatul foto / video până la sfârșitul turului și de a șterge respectivele înregistrări.

Organizatorul are dreptul de imagine asupra expoziției și poate utiliza imaginile foto și video, efectuate atât de propriul personal, cât și de participanți, în diverse materiale realizate cu ocazia expozitiei.

Vizitatorii iau notă de faptul că organizatorul, partenerii contractuali autorizați ai acestuia, membrii presei, alți vizitatori și alți terți pot realiza înregistrări audio și de imagini ale expoziției, și prin participarea le expoziție își dau acordul explicit pentru

înregistrarea și publicarea imaginii, înfățișării și acțiunilor lor.

Persoana care face înregistrările conform regulilor sus-menționate va obține drepturi de folosință transferabile și exclusive cu privire la înregistrările vizitatorilor, orice prezentare a respectivelor imagini trebuind să fie în legătură cu expoziția.

Organizatorul și persoanele autorizate de Organizator au dreptul nerestricționat de a obține profit din, de a utiliza (în special în scopul promovării expoziției), copia, publica, face publice, difuza public și distribui astfel de înregistrări ale vizitatorilor, fără a fi necesar să îi plătească pe vizitatori pentru aceasta. Vizitatorii iau notă în mod expres de faptul că Oranizatorul poate înregistra oricare dintre tururi, poate copia înregistrările și le poate distribui prin mijloace purtătoare de imagine, le poate difuza sau le poate face publice în alt mod și poate face acest lucru în mod repetat, inclusiv prin informarea publicului cu privire la expoziție, prin mijloace de transmisie a datelor prin cablu sau prin orice alte mijloace (de ex. prin YouTube), astfel încât membrii publicului să poată alege individual locul și ora de acces. Vizitatorii nu au dreptul, în limitele prevederilor legale, să ridice pretenții împotriva Organizatorului în legătură cu înregistrările și publicarea lor conform celor prevăzute mai sus.

Asociatia Why Not Us își rezervă dreptul de a modifica, restructura și dezvolta ulterior proiectul Magic Garden, la alegerea sa, în funcție de necesități. Vizitatorii nu au dreptul să ridice pretenții împotriva organizatorului cu privire la respectivele modificări, restructurări sau dezvoltări ulterioare. Prin urmare, Organizatorul nu va garanta vizitatorului disponibilitatea, conținutul, calitatea și cantitatea programelor și serviciilor (cum ar fi faptul că instalația realizată de un anumit artist se va ridica la înălțimea așteptărilor Vizitatorului), care totuși prinde contur în funcție de caracteristicile speciale ale locației și de echipamentele prezente în cadrul acesteia. Cu toate acestea, Organizatorul va depune toate eforturile pentru a oferi programele și serviciile comunicate în prealabil și, dacă oferirea acestora devine imposibilă, pentru a înlocui programul anulat sau serviciul comunicat în prealabil cu un alt program sau serviciu.

Finațatori:

Proiectul este finantat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA. Valoarea totală a finanțării este de 965.505.78 lei (aproximativ 200.000 de euro), din care 820.679,91 lei este finanțare nerambursabilă din SEE (aproximativ 190.000 de euro), iar 144.825,87 lei – finanțare nerambursabilă din bugetul național. Perioada de derulare a proiectului este de opt luni.

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021.

Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro.

Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro